Duurzame en fair trade mode merken bij Betermode

 Duurzame en fair trade mode is tegenwoordig een steeds belangrijker onderwerp geworden in de modewereld. Het gaat niet alleen om het produceren van kleding, maar ook om het verantwoordelijk omgaan met het milieu en de arbeidsomstandigheden van de werknemers die de kleding maken. Het doel van duurzame en fair trade mode is om ervoor te zorgen dat de hele keten van productie tot en met verkoop op een eerlijke en duurzame manier gebeurt.

Meer over Duurzame en fair trade mode

 

skot menuSKOT

Gecertificeerde overhemden van biologisch katoen. Knopen van natuurlijk materiaal. Een strak slim fit design en met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Bij SKOT zit je goed voor je favoriete overhemd.

Meer over Skot

 

 

 

 

 

Kuyichi menuKuyichi,

Ontdek het inspirerende verhaal van het Nederlandse denim merk Kuyichi, gedreven door een diepgewortelde wens om de mode-industrie duurzamer te maken. Geïnspireerd door de schrijnende omstandigheden waaronder katoen werd verbouwd in Peru, besloten de oprichters van Kuyichi alleen nog maar organisch katoen te gebruiken, vrij van schadelijke pesticiden en chemicaliën. Het doel? Een beter leven bieden aan katoenboeren en de filosofie belichamen van Kuyichi, vernoemd naar de Peruaanse god van de regenboog die kleur en positiviteit brengt, om een positieve verandering in de mode-industrie te bewerkstelligen. Kuyichi streeft voortdurend naar nieuwe technologieën om hun jeans nog duurzamer te maken.

Meer over Kuyichi

nooboo menuNooboo

Ontdek de wereld van Nooboo.Bij Nooboo speelt bamboe de hoofdrol: milieuvriendelijke en eerlijk geproduceerde kleding. Met als voordelen van vochtregulatie tot antibacteriële eigenschappen, Nooboo biedt stijlvolle kleding met een positieve impact op de planeet. Plant samen met ons een groenere toekomst door te kiezen voor duurzame mode. Nooboo: kleding met een goed gevoel

Meer over Nooboo

komodo menuKomodo

Komodo, een ware pionier in duurzame mode, begon als een avontuurlijk reisverslag door Azië in 1988. Vandaag de dag is het uitgegroeid tot een eclectische mix van oosterse en westerse ontwerpen die schitteren op modeshows in Londen, Parijs, Florence en Tokio. Bij Komodo staat duurzaamheid hoog in het vaandel, zowel in hun materialen als de behandeling van hun medewerkers.

Meer over Komodo

 hoessee menuHoessee

Ontdek de betoverende wereld van Hoessee, opgericht door de getalenteerde ontwerpster Tessa. Haar passie voor duurzaam design en de wens om bij te dragen aan een betere wereld leidden tot de oprichting van Hoessee. Dit merk brengt Tessa's expertise in het ontwerpen van prints samen met haar liefde voor stijl, en zet zich in voor een positieve impact op de wereld.

meer over Hoessee

Kings of Indigo menuKings of Indigo

Ontdek Kings of Indigo, het merk dat in 2011 werd opgericht door Tony Tonnaer met een duidelijk doel voor ogen: kleding produceren op een duurzame manier, zowel sociaal als milieuvriendelijk, zonder concessies te doen aan kwaliteit. Lees verder om te ontdekken hoe dit vooruitstrevende merk zich positioneert als pionier in de wereld van duurzame mode en hoe ze de industrie willen transformeren. Ontdek onze 100% vegan jeans, onze collectie gemaakt van duurzame materialen en onze inzet voor eerlijke werkomstandigheden.

Kings of Indigo: de toekomst van duurzame mode.

Bambocks

bambocks menuBambocks biedt jou de perfecte combinatie van comfort en duurzaamheid met hun hoogwaardige sokken, boxershorts en t-shirts gemaakt van bamboe en biologisch katoen. Ontdek onze passie voor duurzame producten en stap aan boord van onze milieuvriendelijke reis. Comfortabele Duurzame Kleding van Bamboe en Biologisch Katoen.

Meer over Bambocks

Ontdek Gaâla: Duurzame Mode uit Europa met Passie voor Ambacht

Ontdek Gaâla: Duurzame Mode uit Europa met Passie voor AmbachtBij Gaâla draait alles om duurzame mode, vervaardigd met liefde en toewijding. Elk kledingstuk is gemaakt van weelderige gerecyclede stoffen in een kleinschalige Europese werkplaats, waar vakkundige ambachtslieden samenwerken. De collectie omvat niet alleen werkkleding, maar ook kleurrijke zomerkleding en luxe vrijetijdskleding. Ontdek de betoverende wereld van Gaâla, waar eerlijke handel en milieuvriendelijkheid samenkomen.

Meer van Gaâla

FellHerz menuFellHerz

FellHerz, opgericht in 2006 door Beate Fellner en Sonja Herzeg, is een ware pionier op het gebied van duurzame mode. Deze naam vindt zijn oorsprong in een slimme combinatie van de achternamen van de oprichters. Wat hen onderscheidt, is hun toewijding aan zowel milieubehoud als ethische productie. 

Meer over FellHerz

 

 

Mon Col Anvers

moncol logoOntdek de tijdloze elegantie van Mon Col Anvers, het modehuis dat in 2016 werd opgericht door de getalenteerde Eva Juchtmans. Met een unieke mix van Franse flair en Scandinavische minimalisme, biedt dit merk een prachtige collectie die zowel stijlvol als tijdloos is. Wat het echt bijzonder maakt, is de diepe toewijding aan duurzaamheid. Kenmerken:Fair Trade, eco-friendly, vegan.

Naar Mon Col Anvers

 

 

Olizart: Draagbare Kunst op Duurzame Kleding

oilzart menu 1Ontdek de unieke wereld van Olizart, een merk gebouwd op de fundamenten van kunst en duurzaamheid. De eigenaar en kunstenaar, Olga, vervult haar droom van mode zonder schade en betaalbare kunst. Met Olizart combineert ze beide wensen door draagbare kunst te creëren op duurzame kleding.
Maak kennis met Olizart

 

 

 

afka menuAfka: Duurzame Mode met Een Twist van Creativiteit

Ontdek de unieke wereld van Afka, opgericht door Vendula Niklová in 2022. Met een achtergrond als telg uit een familie van kleermakers, begon ze al op jonge leeftijd stoffen samen te voegen die in het atelier lagen. Tijdens haar opleiding aan de designschool kwam de inspiratie: "Waarom geld uitgeven aan gloednieuw materiaal als ik kan hergebruiken wat ik al heb? En waarom stoppen bij één definitieve look, als ik de creativiteit van de drager bij het proces kan betrekken?". Met deze gedachte richtte ze Afka op.

Meer over  Afka

Ontdek Life-Tree: Stijlvolle, Duurzame Kleding met een Verhaal

lifetree menuLife-Tree, jouw bestemming voor eerlijke kleding en hoogwaardige stoffen. Ontdek bewuste mode die sociale en ecologische normen omarmt, gecombineerd met tijdloos design van Martin Benedek. Onze functionele en eerlijke kleding krijgt hier een gezicht, en wordt jouw favoriete dagelijkse metgezel. Volg het pad van Martin's creativiteit tot aan jouw garderobe.

 Meer over Life-tree

 

 

Bij The Driftwood Tales staat eerlijke handelsproductie centraal

The Driftwood Tales"Ervaar het comfort van Five Line Label en ontdek de essentie van zelfexpressie met kleding die jouw ware identiteit weerspiegelt. The Driftwood Tales, ontstaan als een droom in Bali en tot leven gebracht in Amsterdam, biedt duurzame kleding voor moedige individuen die zich laten leiden door de stroom van het leven. Ontdek een collectie voor mensen met verhalen, mensen die weten waar ze naartoe gaan, mensen die écht leven!"

Meer over The Driftwood Tales

 

Neem London: Stijlvol Duurzaam - Jouw Weg naar Moderne Herenmode met een Groen Hart

 We bouwen aan een gemeenschap van gelijkgestemde menNeem London menusen die ons merk en zijn waarden ondersteunen. Als je dit nog niet hebt gedaan, bekijk dan onze groeiende gemeenschap van NeemSayers. Lees verder om meer te leren over het Neem-ethos en beslis of dit de stam voor jou is. 

Meer over Neem London

Duurzame Mode van Frija Omina: Lokale Productie en Milieuvriendelijke Pracht

frija omina menuOntdek de charme van Frija Omina, een Duits merk dat prachtige kleding vervaardigt met oog voor duurzaamheid en eerlijkheid. Lokale productie in Brandenburg, Duitsland, staat centraal, waar een toegewijd team met passie werkt aan kleding van eerlijk en biologisch materiaal. Met een focus op milieuvriendelijkheid, gebruikt Frija Omina biologisch katoen, gerecycled nylon en verpakt hun items volledig plasticvrij. Laat je inspireren door mode die niet alleen stijlvol is maar ook een positieve impact heeft op onze planeet.

Meer over Frija Omina

 

Bij Saecle speelt duurzaamheid de hoofdrol.

seacle menuWe hebben samen een grote uitdaging voor onze deur staan. Hoe houden wij onze planeet leefbaar? Kies je voor Saecle (spreek uit: sai'kel - dat staat voor 'cycle'), dan kies je voor het beste alternatief.

Bij hen speelt duurzaamheid de hoofdrol. De artikelen die ze verkopen zijn gemaakt volgens de laatste standaarden voor duurzaamheid. Daarnaast versturen zij jouw order in een duurzame verpakking. 

Meer over Saecle

Reacties

Populaire posts van deze blog

Jurkjes_com het grootste aanbod dames jurkjes en trendy kleding.

De Comfortabele Revolutie van Boxershorts

Fashion Musthaves: Betaalbare en Trendy Kleding, Schoenen en Sieraden voor Dames